Johtaja

Rikupetteri Aaltonen

 

Rikupetteri Aaltonen aloitti Ahvion soittokunnan taiteellisena johtajana syksyllä 2015.

Rikupetteri on valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) Lahden ammattikorkeakoulusta soitonopettajalinjalta vuonna 2012 ja orkesterinjohtajakoulutusta hän on hankkinut useilla eri kursseilla. Johtajakokemusta hänellä on lukuisista puhallinorkestereista eri puolilta Etelä-Suomea. Tällä hetkellä hänen johdettavinaan on mm Millstone Big Band ja Ahvion soittokunnan kanssa samana vuonna perustettu Mallusjoen Torvisoittokunta. Rikupetteri pyrkii pitkäjännitteiseen ja tavoitteelliseen työskentelyyn kaikkien johtamiensa orkestereiden kanssa.

Rikupetteri Aaltonen

Rikupetterin oma instrumentti on trumpetti. Ensimmäisen trumpetin hän sai neljävuotiaana. Vaskisoittimet ovat olleet aina vahvasti läsnä lapsuudenkodissa, koska Rikupetterin isä oli ja on edelleen innokas harrastajapuhaltaja soittaen mm. Mallusjoen Torvisoittokunnassa. Myös aiemmissa sukupolvissa tiedetään olleen puhaltajia, joten torvisoittokuntien johtaminen on hyvin luonnollinen jatko muusikon uralla. Neljän vuosikymmenen aikana Rikupetteri on ehtinyt toimia studiomuusikkona useilla levyllä ja teatterimuusikkona monissa musikaaleissa sekä soittanut lukuisissa eri kokoonpanoissa. Hänellä on myös trumpetinsoitonopettajan virka Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa.

Rikupetterin suvussa on myös monia käsityöläisiä ja kädentaidon perinteitä hän on jatkanut perehtymällä historiallisiin soittimiin ja soitinrakentamiseen.

 

Kuva: Taina Lukkaroinen

Vastaa